Beschrijving van veel gebruikte edelstenen door 'Bon Vibras'.

(Op alfabetische volgorde geordend)


Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kan reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie. Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, kneuzingen, hoofdpijn/ migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

Amethist is sterk werkend bij het sterrenbeeld: waterman, maagd en vissen

 

Groene Aventurijn werkt kalmerend en beschermend. Het bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Groene Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers). Groene Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op stress gerelateerde hoofdpijn/ migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.

Groene Aventurijn is sterk werkend bij het sterrenbeeld: stier, tweelingen & maagd

 

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers. Hier behoort ook negatieve energie van mensen om je heen bij. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest. Bergkristal helpt je om (voor)oordelen los te laten. Fysiek kan bergkristal voor allerlei klachten gebruikt worden omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen. Daarbij stimuleert het, het immuunsysteem en zelf genezend vermogen van het lichaam. Naast de algemene eigenschappen van bergkristal, kan de steen geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel of affirmatie. Ook versterkt het de werking van andere stenen. Tenslotte is bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.

Bergkristal is sterk werkend bij het sterrenbeeld: leeuw en steenbok.

 

Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestien naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestien kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij restless legs syndroom.

Celestien is sterk werkend bij het sterrenbeeld: tweelingen

 

Citrien werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag. Het geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je, je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen. Ook jezelf uitten en het contact maken met anderen bevorderd deze steen. Fysiek werkt citrien zuiverend, verwarmend en activerend. Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, darmen, milt, maag, alvleesklier, de spijsvertering en bloedcirculatie. De steen geeft energie en helpt bij vermoeidheidsklachten en een burn-out.

Citrien is sterk werkend bij het sterrenbeeld: tweelingen en leeuw

 

Groene Fluoriet werkt beschermend, harmoniserend en zuiverend. Het beschermt tegen schadelijke invloeden uit de omgeving, brengt de emoties in balans, helpt trauma’s verwerken en ongezonde/ compulsieve gedragspatronen/ verslavingen los te laten. Fysiek werkt groene fluoriet bloeddruk verlagend en heeft een positieve werking op de maag en het hart.

Groene Fluoriet is sterk werkend bij het sterrenbeeld: waterman en vissen

 

Lapis lazuli is een steen van wijsheid, verlichting en inzicht. Het maakt het hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen, intellectuele vaardigheden en de opname/ verwerking van informatie. De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties/ vriendschappen en vermindert eenzaamheid. Het maakt sociaal en meelevend, werkt kalmerend bij boosheid en irritatie en bevordert duidelijke/ eerlijke communicatie. Op spiritueel vlak versterkt het spirituele vaardigheden en de intuïtie.  Het helpt bij het astraal of sjamanistisch reizen en bij het contact maken met gidsen en engelen. Fysiek werkt lapis lazuli verkoelend, ontstekingsremmend, pijnstillend en bloeddrukverlagend. Het heeft een positieve werking op duizeligheid, evenwichtsstoornissen, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine en depressie.

Lapis lazuli is sterk werkend bij het sterrenbeeld: maagd en boogschutter

 

Rode Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme/ nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen om alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt je aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Rode agaat is sterk werkend bij het sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen.

 

Rode Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je, je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens 100% voor te gaan. Rode Jaspis helpt je ook om voor jezelf op te komen. Het geeft moed, maakt je weerbaar en assertief. Ook vermindert het angst voor conflicten. Rode Jaspis maakt je oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Rode Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

Rode Jaspis is sterk werkend bij het sterrenbeeld: ram en schorpioen.

 

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Als rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust. Rozenkwarts heeft een positieve werking op het hart en de bloedvaten, hoge bloeddruk, longen, vruchtbaarheidsproblemen, apathie, duizeligheid, verwarring, vergeetachtigheid en stress gerelateerde klachten en aandoeningen (zoals overspannenheid of burn-out). De steen is ook heel geschikt voor baby’s en kinderen.

Rozenkwarts is sterk werkend bij het sterrenbeeld: stier, kreeft en weegschaal

 

Tijgeroog werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde. Het maakt creatief en productief, helpt geconcentreerd werken en zet aan tot actie. Hierdoor is het een goede steen om te dragen bij studie, examens en praktische projecten. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling. Fysiek werkt de steen stabiliserend, ontkrampend en pijnstillend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, het zenuwstelsel, de voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, verkoudheid, astma en hyperventilatie. 

Tijgeroog is sterk werkend bij het sterrenbeeld: tweelingen en leeuw

 

Zwarte Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam/ geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt je aura, lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen van een slachtofferrol. Toermalijn heeft een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte.

Zwarte toermalijn is sterk werkend bij het sterrenbeeld: weegschaal, schorpioen en steenbok

 

Ben je ook benieuwd naar wat de zeven chakra's betekenen? Klik dan hier..