De zeven chakra's en hun eigenschappen


Wat zijn Chakra's

Chakra betekent letterlijk wiel. In je lichaam zijn er meerdere chakra punten, die je kan voorstellen als een draaiwiel wat energie doorlaat stromen. Je lichaam bestaat namelijk in de basis uit energie en licht. Zodra een chakra uit balans is gaat er te veel energie (of weinig) langs deze chakra. Er kan ook spraken van een volledige blokkade zijn. Hier stroom dus vrijwel geen energie (meer). Een blokkade ontstaat vanuit een trauma in het verleden. Een disbalans kan ontstaan door bijvoorbeeld een verhuizing, een relatie die is verbroken of een nieuwe baan. Het hoeft niet iets negatiefs te zijn maar het betekent simpelweg dat er te veel beroep of te weinig is gedaan op een bepaalde chakra. Zo kan de basis chakra (wortelchakra) uit balans raken waardoor je, je onveilig voelt. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld paniekaanvallen. 

 

*Hieronder word kort beschreven welke chakra's er zijn in combinatie met de edelstenen die 'Bon Vibras' gebruikt voor o.a. de chakra autohanger

De Chakra's

1. Basis chakra bevindt zich bij je bekken/stuitje (veiligheid en stabiliteit). De eerste chakra ook wel wortelchakra genoemd zorgt voor stabiliteit. Je geaard voelen (verbonden met de aarden). Hier zit ook je veiligheid, hoe veilig voel jij je?

Edelsteen Rode Jaspis 

 

2. Heiligbeen chakra bevindt zich net onder je navel (relaties, seksualiteit en emoties en creativiteit). Het tweede chakra staat voor het uiten van je emoties, je seksualiteit, relaties, beweging en creativiteit. Hoe gaat het met je op relatiegebied? Is je libido in balans?  

Edelsteen Rode agaat.

 

3. Zonnevlecht chakra bevindt zich bij de navel (blijheid, energie, zelfwaardering, controle over jezelf). De derde chakra is de zonnevlecht en als deze in balans is heb je de kracht om te bereiken wat je wilt.

Edelsteen Citrien 

 

4. Hart chakra bevindt zich bij het hart (liefde, vriendelijkheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans). Zoals al doet vermoeden is dit de chakra van het hart en een disbalans kan zich uiten in wantrouwen, weinig (zelf)liefde, onaardig handelen en negatief denken. 

Edelsteen Groene Aventurijn.  

 

5. Keel chakra dichtbij schildklier (je stem laten horen). Op het moment dat je jezelf laat horen, durft uit te spreken dan is deze chakra in balans.

Edelsteen Lapis lazuli

 

6. Derde oog chakra bevindt zich bij je voorhoofd (het geweten). Het geweten speelt een grote rol in je bewustzijn. Denk je te veel aan anderen? Of juist te weinig bij handelen? Bij een balans houd je rekening met anderen en jezelf maar is niks 'te'

Edelsteen Amethist

 

7. Kruin chakra (minder denken, minder voelen). Het laatste chakra staat voor eenheid..

Edelsteen Bergkristal

TIP! Bekijk onderstaand video fragment waarin duidelijk word uitgelegd welke chakra's er zijn, wat hun functie is, wanneer ze uit balans zijn en hoe je dit eventueel kan herstellen.